Catch & Cook

Selvfanget fisk smaker ekstra godt!

Hva er mer økologisk enn å tilberede mat du selv har fisket? Våre kyst- og havområder byr på et mangfold av fiskeslag, av mat vi kan høste av. Du vet ikke hva fersk fisk betyr før du har smakt din selvfiskede seibiff etter noen god timer i frisk sjøluft. Vi lærer gjerne bort våre mattradisjoner, som vi har dem med hjemmefra. Om fisken kommer fra den blå åkeren eller du fikk napp i ferskvann, godt blir det i hyggelig selskap.

Værforholdene er med å bestemme om vi skal fiske i ferskvann eller på havet. I ferskvann er det ørret, laks og røye som gjelder. På havet kan du få sei, hyse, torsk, kveite, steinbit eller uer for å nevne noen. Etter endt fisketur drar vi tilbake til Brygga og lærer å ta vare på fangsten. Deretter lager vi middag sammen på tradisjonelt vis.

En havfisketur starter med å studere værmeldingen og deretter sjøkart og bestemme hvor vi skal dra. Du lærer litt om hvordan du fisker med stang på havet. Så følger en grundig gjennomgang av sikkerhetsrutiner om bord. Deretter kler du på deg overlevingsdrakten, som også vil holde deg varm på turen som varer ca. 4 timer. Tilbake i Brygga renser vi fisken og tilbereder den på tradisjonelt vis.

Andøy har over 300 fiskevann, og vi kan velge å fiske i et vann i nærområdet eller kjøre til et vann eller ei elv lenger unna. Alt fiskeutstyr er inkludert også når vi fisker i ferskvann. Er vi heldige med været, gjør vi opp bål og tilbereder utendørs lunsj sammen.

Et 4-netters opphold hos oss skal være avslappende. I den lyse årstiden drar vi kanskje og fisker første kvelden. Vi kan rusle til nærmeste ferskvann eller gå med båten ut på fjorden. Vi tilpasser hver dags program til dine ønsker og gjeldende værforhold. Middager baseres på det vi fisker, og tilberedes i fellesskap. Vi handler lokalt, og tilstreber å bruke lokale råvarer så langt det er mulig. Dagene har fiske som hovedaktivitet kombinert med matlaging, og du velger selv om du vil gjøre noe i tillegg. Vi tilbyr fjellturer og vandringer, og har kontakt med leverandører av andre opplevelser.